Uskalla valaista – Lasiterassin ja osittain katetun puutarhan ihastuttavat valaistustrendit

Lasiterassin ja osittain lasituksella katetun puutarhan valaisu voi olla mukavaa puuhaa, kun annat mielikuvitukselle ja uskallukselle tilaa. Samalla luot lisää viihtyvyyttä ja tunnelmaa lasiterassillesi ja korostat terassisi upeaa ulkonäköä.

 

Kevään käännyttyä vihdoin kesäksi, ovat useat meistä pohtineet jo puutarhan ja terassien uudistamisideoita. Sisustuslehdet pursuavat inspiraatiota, joista on helppo innostua. Väritrendit muuttuvat sesongeittain ja vuosittain – vaihtoehtoja tuntuu olevan rajattomasti ja ideoita loputtomasti. Ja kun ostoksille lähdön aika koittaa, saattaa vaihtoehtojen runsaus aiheuttaa lopulta jopa sisustusstressiä. Mikä malli sopisi minulle ja minun terassilleni? Ja mitä valaisimien värilämpötiloja kannattaa valita juuri minun käyttööni? Millaisia valaisimia Suomesta ylipäätään saa? 

 

Tästä syystä kokosimmekin hiukan valaisinvinkkejä lasiterassin omistajalle tai sitä juuri hankkivalle, jotta oikeanlaisten valaisimien valinta olisi mahdollisimman huoletonta ja hauskaa.


KLASSISTA DESIGNIA JA NÄYTTÄVIÄ YKSITYISKOHTIA

Kristalli ja lasi näyttävät olevan yksiä tämän päivän kuumimpia valaisintrendejä. Uskalla siis käyttää rohkeasti näyttäviä valaisimia. Perinteisempiä klassikoita löytyy myös uudistettuina versioina, monesta eri hintaluokasta. Jos tiedät jo, mitä haluat, kannattaa vaihtoehtoja vertailla, sillä hinnoittelussa voi juuri valaisimien kohdalla olla merkittäviä eroja. 

 

TURVALLINEN ON USEIN KESTÄVÄ VALINTA

Muistathan, että ulkovalaistusten IP -luokitus on tärkeää tarkastaa ennen asennusta, ja itse asennuksessa on hyvä käyttää asiantuntijaa. Näin varmistat, ettei valaisin kärsi suojatuissakaan ulko-olosuhteissa.


JOKAINEN OSAA SISUSTAA JA VALAISTA

Upean ja viihtyvän lasiterassin valosisustaminen vaatii lähinnä mielikuvitusta ja uskallusta seurata omia mieltymyksiään. 

Voit kokeilla lasiterassillasi esim. sisätiloista tuttuja helmi- tai simpukkakattokruunuja (yllä) tai paperisia pallovalaisimia (alla), jotka luovat lasikaton kanssa kauniin seesteisen tunnelman.

 

VALOJA ERI SÄVYISSÄ

Valaisimien värilämpötiloista lämmin, valkoinen 3000 K, on miellyttävä silmälle, jota terassivalaisimissa usein suositaankin. Joidenkin valaisimien värilämpötilaa on mahdollisuus vaihtaa kaukosäätimen avulla, kuten myös valon varsinaisia sävyjä. Jotkut valasimet vaihtavat jopa väriään automaattisesti. 

Sisustuslehtien sivuilta ja loputtomasta blogiviidakosta löytyy myös laajalti inspiraatiota, jossa valaisinhaaveilua voi jatkaa. 

Myös yritykset, kuten mm. puutarhavalaisimia maahantuova Tipico ja Gardenlights tarjoaa laajan tuotevalikoiman, josta voitte löytää pihamaalle kauniisti istuvia valaisinvaihtoehtoja, esim. kuvassa olevan Ball- valaisimen (alla).

Kuva: Gardenlights

Ideoita ja inspiraatiota terassisisustukseen voi etsiä mm. Instagramista, blogeista tai sisustuslehtien sivuilta. Myös Siestan oma Pinterest -tili tarjoaa laajan kattauksen valaisinideoita inspiraatiota etsiville.