Syksy tuo mukanaan lasiterassin erityiset hyödyt

Kun kesä taittuu syksyksi, on lasiterassin omistajalla vielä pitkälti aikaa nauttia ulkoilmasta ja terassin käytöstä ennen talven kylmien ilmojen tuloa. Lasiterassin viihtyvyyteen voi panostaa monella tavalla. 

Millaisia asioita terassin käyttäjän  tulisi sitten huomioida talvikautta valmistellessa? Kokosimme muutamia vinkkejä, joita terassin omistaja voi hyödyntää syksyn terassikautta suunnitellessaan.

1. Lämmittimet

Lasiterassin lämmitykseen panostaminen kannattaa, sillä terassilämmittimen avulla lasiterassilla voi tarjeta pitkälle alkutalveen. Terassilämmittimen valinnassa kannattaa huomioida terassin sähkövedot sekä terassin koko suhteessa lämmittimen tehoon. 

2. Valaistus

Tunnelmaa lisäämään terassille voi asentaa mm. ketjuvaloja ja himmennettäviä led-valaisimia, jotka luovat harmoniaa syysiltojen kauneutta korostamaan. Lisää vinkkejä valaisinvalinnoista voit lukea blogistamme täältä. 

3. Tulisija

Terassille on mahdollista asentaa myös tulisija, kuten takka tai kamina, joka tuo lämpöä ja tunnelmaa pimeneviin iltoihin. Tulisijan ansioista muuhun lämmitykseen ei tarvitse välttämättä panostaa ja valaistuskin järjestyy osin kauniin takkatulen loimutessa.


4. Grillaus

Vaikka toisin voisi luulla, on grillaaminen mahdollista myös talvella. Grillin tyyppi ja sijoitus määrittelevät paljolti sen, voiko grillikautta jatkaa läpi vuoden. Monet ovatkin ratkaisseet grillauskysymyksen asentamalla grillin esimerkiksi terassikatoksen suojiin, lähelle lasiterassia, jolloin ruokailijat voivat ihailla lasituksien takana avautuvia maisemia grillin kuumetessa ja ruokia odotellessa.

5. Treenitila 

Viilenevät ilmat luovat hapekkaan ympäristön kuntoilulle. Juoksulenkin jälkeiset venytykset ja miksei jopa joogakin, sujuvat lasiterassilla rauhassa, kun muu perhe viettää aikaa sisällä talossa. Lasiterassilla voi myös säilyttää polkupyörää, treenivälineitä tai vaikkapa suksia. 

Mitä tahansa käyttöä keksitkin lasiterassille, on varmaa, että lasituksien myötä kotiin saadaan lisää tilaa ja tilojen käyttö muuttuu joustavammaksi. Miten sinä hyödynnät lasiterassin tarjoamaa vapautta?