Kestävä lasiterassi rakennetaan vankalle pohjalle

Mökki tai koti – molemmat rakennetaan aina vankoille perustuksille, jotka eivät liiku. Yhtä lailla myös lasiterassi on tärkeää asentaa terassipohjalle, joka seisoo jämäkästi paikallaan läpi vuodenaikojen vaihtelujen ja maan routimisen. 

Kun lasitukset rakennetaan terassipohjalle, jonka perustukset ja paalutukset on tehty ammattitaidolla, kuhunkin maaperään sopivaksi, saavutetaan lasiterassin käyttöiässä ja kestävyydessä sen täysi potentiaali. Tämän vuoksi lasiterassivalmistajat tarjoavatkin mahdollisuuden uusia vanhat jo olemassa olevat terassin perustukset uusiin lasiterassin asennuksen yhteydessä. Ammattilaisten rakentama tukeva pohja on aina lisävakuus lasituksien kestävyydelle ja huoltovapaammalle käytölle.

"Liikkuva" terassipohja aiheuttaa eniten haasteita lasiterassin omistajalle ja reklamaatioita lasiterassitoimittajille

Jos lasiterassi päätetään kuitenkin rakentaa jo olemassa olevalle pohjalle, on hyvä tarkastella terassipohjan rakennushistoriaa, sen rakennusmateriaaleja, sekä maaperää, jolle terassipohja on asennettu. Erityisesti jos tiedossa on, että maa elää ja liikkuu routimisen myötä, kannattaa varmistua siitä, että terassi on perustettu vahvoin ja kestävin - liikkumattomin tukirakentein. Näin vältytään turhilta reklamaatioilta, joita maan ja sen myötä terassipohjan liikkuminen joskus aiheuttaa. 

Jos et ole varma terassisi rakenteista ja harkitset lasiterassin hankintaa, osaavat myyjämme ja suunnittelijamme kertoa juuri teille sopivista vaihtoehdoista. Ammattilaiset osaavat arvioida tarvittavat muutokset ja kertoa myös, milloin uusi pohja olisi tarpeen hankkia.

Lopulta lasiterassin hankkiminen on kuitenkin huolettomampaa kuin moni luulee – tärkeintä on huomioida maaperä, sekä suunnitella ja rakentaa terassi ammattilaisten avustuksella. Näin lopputulos vastaa varmasti unelmiesi lasiterassia ja kestää, kuten sen on tarkoitettu – ja sinä saat nauttia olostasi, ilman huolta turhista huolloista.

Lisätietoa terassin perustuksista saat täältä ja maksuttoman suunnittelukäynnin voit varata ilman sitoumuksia tästä