Siestan lasitukset valmistetaan Vantaan tehtaalla käsityönä. Tehtaaltamme valmistuu vuosittain vajaa tuhat lasiterassia. Lasituksista saattaa herätä kysymyksiä, joihin pyrimme vastaamaan tällä sivulla. Myös asiakaspalvelumme auttaa mielellään ja vastaa kysymyksiinne joko puhelimitse, sähköpostitse tai Vantaan tehtaamme tiloissamme arkisin klo 8-16.

 

Usein kysyttyä 

Miten lasin laatua tulisi tarkastella? 

Lasin laatua tarkastellaan, ellei erikseen toisin mainita, kahden (2) metrin etäisyydeltä (kohtisuoraan lasiin nähden) normaalissa päivänvalossa. Normaalina päivänvalona pidetään aurinkoista päivää, kuitenkin niin, ettei aurinko paista suoraan lasiin ja vahvis- ta mahdollisia virheitä

Millaisia virheitä lasissa saa ja ei saa olla?

Lasissa voi olla pistemäisiä virheitä. ø 0,5...1 mm ja ø1...3 mm virheiden sallittu määrä riippuu laminointikerrosten määrästä ja lasin pinta-alasta. Virheet, joiden ø on 3 mm tai sitä suurempi, eivät ole sallittuja. Viivamaiset virheet < 30 mm ovat sallittuja.

Yli 30 mm:n viivamainen virhe on sallittu, kun lasin koko > 5 m2. Laminointikalvon reiät ja rypyt eivät ole sallittuja lasin näkyvällä alueella asennuksen jälkeen, mutta ”piiloon” jäävillä alueilla ne ovat sallittuja.

Onko lasituksien puhtaanapito vaikeaa?

Tämä kysymys askarruttaa varmasti monien kuluttajien mieliä. Juuri tästä syystä Siesta tarjoaakin mahdollisuuden aktiivilasipinnoitteeseen hankintaa lasiterassiostoksen yhteydessä. Nk. aktiivipinnoite suojaa laseja lian kertymiseltä/kiinnittymiseltä, mikä helpottaa lasipintojen puhtaanapitoa, huoltoa ja kausittaista puhdistamista. 

Huurtuvatko ja jäätyvätkö lasit kovalla pakkasella?

Terassilasit reagoivat ympäröiviin olosuhteisiin, kuten muutkin pinnat. Kovalla pakkasella ilmassa on harvoin kuitenkaan kosteutta niin paljon, että jäätymistä pääsisi tapahtumaan. Jos terassilasit huurtuvat, on syynä usein sisältä terassille pääsevä lämmin ilma. Tämä ilmiö on kuitenkin ohimenevä, eivätkä itse lasit kärsi tästä.

Kuinka pitkä reklamointiaika itse laseilla on?

Reklamaatio tulee suorittaa ensisijaisesti lasien myyjälle ja toissijaisesti lasien valmistajalle. Reklamaatioilmoitus tulee tehdä em. taholle viimeistään seitsemässä (7) päivässä lasien vastaanottamisesta. 

Miten alumiini reagoi lämpötilan vaihteluihin?

Kun metalli laajenee alumiinin lämpötilan noustessa, kutsutaan tätä ilmiötä lämpölaajenemiseksi. Vallitsevan lämpötilan muuttuessa nopeasti, voi lämpölaajenemisen seurauksena alumiinirakenteista, kuten alumiinirungoista ja sadevesijärjestelmistä kuulua naksahtelua muistuttavaa ääntä. Näin voi käydä esim. kovalla pakkasella, jos ulko-ovea avatessa sisältä terassille pääsee siirtymään nopeasti lämmin ilmamassa. Tämä ilmiö on luonnollinen ja ohimenevä seuraus lämpölaajenemisesta, ja osa alumiinin luontaisia ominaisuuksia.

Siesta Group Oy noudattaa toiminnassaan Suomen Tasolasiyhdistys ry:n antamia lasin vastaanottoa, käsittelyä, varastointia, kuljetusta ja reklamointia koskevia ohjeistuksia.