Tuulen ja sateen suojaa saaristoon

Pellingin saaristossa kahdella mökillä on uudet säänkestävät lasiterassit. Projekti käynnistyi lasten mökiltä, jonka terassi vaati uusia lautoja lahojen tilalle. Avoterassi oli hyvin tuulinen ja se haluttiin suojata käyttöajan pidentämiseksi. Lasituksien ansiosta terassista tuli kuin yksi huone mökille lisää. Korkeiden ikkunoiden ansiosta luonto pysyy todella lähellä. Tyynenä ja lämpimänä päivänä terassille saa läpivedon ovista ja pienistä sivuikkunoista. Tukalasta kuumuudestakaan ei tarvitse kärsiä.

Samalla jatkettiin mökin toisen sivun kattoa lasikatolla. Nyt tämäkin sivu on kokonaan katettu ja sateelta suojassa. Omistajalla on lähistöllä myös toinenkin mökki. "Miksei tähänkin lasitus terassin käyttöaikaa jatkamaan, kun mökillä viihdytään melkein kaikki ajat. Terassista piti ensin tulla pienempi, mutta sekin suunnitelma sitten laajeni. Ensin vain toiselle puolelle mökkiä, mutta onneksi päädyimme lasittamaan toisenkin puolen. Se on käytännössä osoittautunut oikein hyväksi ratkaisuksi." perheen rouva kertoo projektista.


Vanhempien mökkiin lasiterassi tehtiin molemmille puolille mökkiä. Toinen puoli on kuin iso huone ja saunan puolella on pienempi lasitus. Näiden ansiosta pienten lastenlastenkin turvallinen leikkialue on saaressa helpompi rajata.


Jo nyt keväällä ja koleana alkukesänä on huomattu, että terassi lämpenee nopeasti aurinkoisella kelillä. Sade taas pysyy tehokkaasti ulkopuolella. Sen saimme vierailupäivänä todeta, kun nautimme päiväkahveja sateen ropistessa milloin enemmän milloin vähemmän. Terassilämmittimellä täällä tarkenee pitkälle syksyyn.


Päätöksestä hankkia lasiterassi toteutukseen ei kauaa aikailtu. Tammikuussa tehtiin kaupat ja keväällä molemmissa kohteissa oli valmiit terassit. Siesta valittiin, koska se oli isännän mielestä selvitetyistä vaihtoehdoista paras ja laadukkain. Asukkailla oli valmis suunnitelma ja sen mukaan siestalaiset mittasivat ja piirsivät. Toteutus vastasi odotuksia ja asukkaat kehuivat asiantuntevia ja ripeitä asentajia.

Katso kohteen kaikki kuvat