Terassi on toimiva olohuoneen jatke

Irma ja Pekka Latva asuvat Tampereen Ikurissa vuonna 2009 valmistuneessa omakotitalossa. Latvat tutustuivat lasiterasseja valmistavaan Siestaan messuilla ja ihastuivat tuotteiden laadukkuuteen ja toimiviin lukitusmenetelmiin. Nyt Latvojen kotia koristaa komea lasiterassi, jossa myös perheen koira viihtyy.

Latvojen kaksikerroksisen omakotitalon yhteydessä oli aiemmin tavallinen puuterassi. Latvat olivat käymässä Asta Rakentaja –messuilla, kun he tutustuivat ensimmäisen kerran Siestaan. – Vertailimme messuilla terassilaseja ja katselimme tuotteita useilta toimittajilta. Siestan työnlaatu ja lasien lukitusmenetelmä vakuuttivat meidät. Kun näimme heidän tuotteensa, tiesimme, mitä haluamme. Emme ottaneet muihin toimittajiin edes yhteyttä, Irma muistelee.

Latvat täyttivät messuilla Siestan yhteydenottolomakkeen. Pian myyjä otti heihin yhteyttä puhelimitse ja sopi tapaamisajan. – Myyjä ja myyntipäällikkö tulivat käymään meillä. Mietimme ja suunnittelimme uutta lasiterassia yhdessä. He olivat todella ammattitaitoisia ja löysivät heti ratkaisun meidän terassillemme, jonne mennään olohuoneesta. Aiemmin siinä oli pieni rappunen, mutta uusi terassi nostettiin samalle tasolle olohuoneen lattian kanssa. Kokonaisuus on todella hyvä, Irma kiittelee.


Jouheva ja ammattimainen toteutus

Lasiterassin suunnittelu tehtiin Latvojen mukaan huolellisesti. Itse työ tehtiin toukokuun lopussa, ja se valmistui muutamassa päivässä. Uusi terassi laajeni jonkin verran entisestä.

– Rakentamiseen tarvittiin rakennustoimenpidelupa, jonka Siesta haki meidän puolestamme. Paikalle jäi osa vanhaa puuterassia. Siesta teki uuden puuterassipohjan, katon ja lasitukset uudelle terassille. Lasiterassi toimii olohuoneen jatkeena, Irma kertoo.

– Olen tyytyväinen Siestan toimintaan ja suosittelen heitä muillekin. Sekä työmiehet että myyjät ovat ammattimaisia, Pekka tiivistää. Myös yhteiselo remontin aikana sujui vaivattomasti.

– Se oli todella jouhevaa! He veivät kaikki tavarat pois lähtiessään. Meille jäi puhdas terassi ihailtavaksi, Irma hymyilee.


Terassi on kodin lisähuone

Latvojen lasiterassi on ollut ahkerassa käytössä ja se sopii värimaailmaltaan muuhun kotiin.  – Meillä on kesällä olohuoneen ovi koko ajan auki. Terassilla on samoja värejä kuin olohuoneessa ja se toimii ikään kuin lisähuoneena. Se on aivan mahtava, vaikka sataisi, paistaisi tai tuulisi, Irma iloitsee.

– Lasiterassi on valoisa ja se näyttää täydeltä kympiltä. Juomme siellä kesäaikaan kahvia, ja meidän pentukoiramme juoksee siellä kärpästen perässä. Terassi on kiva paikka lemmikille ja kesällä mukavan lämmin. Suosittelen Siestaa kaikille, Pekka toteaa hyväntuulisesti.

Katso lisää kuvia kohteesta