Lasitus mahdollistaa terassin monipuolisen käytön ympäri vuoden

Siesta toteutti lahtelaisen Kalilaisen perheen omakotitalon takaterassille lasituksen talvella 2016. Lasitetut seinät ja lasikatto mahdollistavat terassin käytön ympäri vuoden – säällä kuin säällä. Lasiterassin asennus toteutettiin avaimet käteen -palveluna, jolloin perheen ei itse tarvinnut huolehtia mistään muusta kuin terassin pohjapiirrustusten toimittamisesta Siestalle.

Nelihenkinen perhe asuu omakotitalossa Lahdessa. Talossa oli jo valmiiksi takaterassi, jonne perheen isä, Tommi Kalilainen, oli kaavaillut lasitusta jo jonkin aikaa Suomen epävakaan ja viileän ilmaston vuoksi.


– Suomessa kun ei tahdo kesälläkään aina ulkona pärjätä ilman toppavaatteita! Aika sateistakin on eri vuodenaikoina, Tommi Kalilainen naurahtaa.

– Puutarhakalusteet olivat aina lehdissä tai siitepölyssä ja ne oli myös siirrettävä talveksi suojaan. Ajattelimme, että terassin lasituksella voisi pihalla vietettyä aikaa pidentää. Lasikaton ansiosta voi terassilla istuskella sadesäälläkin ja tuntuu, kuin olisi ulkona, Tommi kertoo.

Talvisennus sujui ongelmitta kahdessa päivässä


Siestaan Tommi ja hänen vaimonsa törmäsivät ensimmäisen kerran asuntomessuilla. Tommi oli ehtinyt jo hetkeksi haudata ajatuksensa terassin lasituksesta, kunnes Siestalta tultiin käymään.

– Pyysin kaverit sisään. He onnistuivat oman palvelunsa ja tuotteensa esittelyssä niin hyvin, että innostuin asiasta uudestaan, Tommi muistelee.

Kaupat lasiterassista tehtiin joulukuussa 2015 ja itse lasitus toteutettiin helmikuussa 2016. Työ vei kaksi päivää. Talviasennus sujui Tommin mukaan hyvin eikä vaatinut muita erikoisempia toimenpiteitä kuin terassin sulatuksen, ettei se olisi jäässä. Asennuksen jälkeen on terassi ollut perheellä ahkerassa käytössä.


– Asentaja oli ammattitaitoinen ja asiakaspalvelu hyvää! Työ tehtiin avaimet käteen -palveluna, johon kuului kaikki aina rakennusluvista lähtien. Meidän ei tarvinnut pistää tikkua ristiin, toimitimme vain tarvittavat piirrustukset Siestalle, niin se riitti. Minun ei tarvinnut itse stressata mistään, Tommi kiittelee.

– Keväästä heti kun alkaa aurinko paistamaan, niin on jo tosi lämmintä ja voi shortsit jalassa istuskella. Kesällä voi terassilla olla myöhään illallakin, eikä tule kylmä. Syksyllä terassi pysyy lämpimänä pitkään ja talvella voi sinne mennä saunan jälkeen viilettelemään. Terassille pääsee suoraan kylpyhuoneesta, Tommi kuvailee.

– Aluksi epäilimme, tulisiko kesällä lämpiminä päivinä liian kuuma, mutta ei tullut. Lasituksen saa avattua monesta kohtaa, jolloin viilennys on helppoa.


Terassista yksi ylimääräinen huone

Tommin vaimo on sisustanut lasiterassin tyylikkäästi ja kauniisti. Sisustukseen kuuluu muun muassa koko alueen peittävä ja lämpöä tuova matto, sohvaryhmä, tuoleja ja pöytä. Auringon paahteelta suojaa ja varjoa antaa purjekangas. Perhe on ollut tyytyväinen lasiterassin laatuun, työn viimeistelyyn sekä Siestalta saamaansa asiakaspalveluun.

– Tämä on aidosti yksi ylimääräinen huone! Aiemmin terassilla saatettiin ehkä aamukahvit kesäisin juoda. Sitä tehdään edelleenkin, mutta nyt voi istua iltaa ja saunan jälkeen mukavampi istuskella, oli keli mikä keli. Lasitus monipuolisti terassin käyttöä ja siellä voi olla sellaisiakin huonekaluja, joita ei normaalisti voisi pitää ulkona. Ja jotka normaalisti olisivat siitepölyn tai lehtien peitossa, Tommi kertoo.


– Lasiterassi on investointi, joka ylläpitää tai jopa kasvattaa tämän talon arvoa. Tuotteen laatu on viimeisteltyä, jonka huomaa esimerkiksi siitä, miten liukuovet toimivat. Olen todella tyytyväinen tuotteeseen ja palveluun

Katso lisää kuvia kohteesta