Lasitettu terassi muuntautuu moneksi

Sairaanhoitaja Tomi Salomaa asuu Lahden Karistossa vaimonsa kanssa. Itse rakennettu terassi kaipasi uudistusta keväällä 2016, jolloin Siesta astui kuvioon ja teki terassiin peruskorjauksen ja lasituksen. Nyt 40-neliöisellä terassilla vietetään esimerkiksi lapsenlapsen syntymäpäiviä, grillaillaan ja katsotaan urheilua miesporukalla säästä piittaamatta.

Perheen kaksikerroksinen talo rakentui vuonna 2006, ja noin vuoden asumisen jälkeen Tomi päätti ryhtyä terassin rakennuspuuhiin.


– Alun perin terassin paikalla ei ollut edes terassipohjaa. Päätin kuitenkin itse ryhtyä sitä rakentamaan, ja yksi ruokailutilan ikkunoista vaihdettiin terassioveksi. Terassista tuli 10 metriä leveä ja neljä metriä syvä avoterassi. Vuosien saatossa kaiteet alkoivat happamoitua, ja minä sitten ehdotin vaimolle, että jos lähdettäisiin suunnittelemaan lasiterassia, Tomi kertaa.

Taustalla terassin lasittamisessa oli sen käyttöajan pidentäminen.

– Oikein kauniilla kesäilmalla olemme kesämökillä. Kotiin jäämme, kun ilma ei ole niin nätti. Silloin avoterassi ei ole toimiva ratkaisu. Lasiterassista voi nauttia huonommallakin ilmalla, Tomi perustelee.

Terassin havainnollistaminen ja ammattitaito vakuuttivat


Tomi oli jo ehtinyt kysymään lasiterassitarjouksen muualta, kun hänen vaimonsa huomasi, että naapurissa suunniteltiin Siestan lasitusta.

– Rouva vinkkasi rajan yli naapureille, että oletteko ostamassa lasiterassia. Niin me sitten saimme toisenkin tarjouksen. Aiempi tarjous oli huomattavasti pienemmästä lasituspinta-alasta, ja toisaalta Siesta tarjous oli kalliimpi. Minuun teki kuitenkin vaikutuksen se, että esittelytilaisuuden yhteydessä myyjä ja suunnittelija pystyivät heti syöttämään tiedot koneelle ja näyttämään animaatioilla erilaisia vaihtoehtoja. Myyntitilaisuus oli ammattimainen, Tomi muistelee.

Työ tehtiin keväällä 2016. Siesta vahvisti 10 vuotta vanhan terassin teräspalkeilla, jotta sen vinous saatiin oikaistua. Salomaiden terassilla on takka, jonka piippua varten kattolasitukseen tehtiin reikä.


– Asennus meni mukavasti ja yllättävän nopeasti. Siestalta tuli kaksi miestä asentamaan lasiterassia. Työ ei vaikuttanut asumiseen eikä siitä aiheutunut mekkalaa. Jouduin purkamaan vähän meidän piha-aitaa työtä varten. Siitä koiramme oli vähän ihmeissään, sillä se yleensä pääsee juoksentelemaan pihalle, Tomi hymyilee.

 – Siesta hoitaa myös reklamaatiot hyvin. Lasituksessa silikoni ei ollut riittävän hyvin laitettu, joten aluksi vettä pääsi sateella tihkumaan terassille. Otin yhteyttä Siestaan, ja sieltä miehet tulivat korjaamaan työn. Sen jälkeen ei ole sadevesi päässyt sisälle, Tomi kertoo.

Lasitus laajentaa terassin käyttömahdollisuuksia

Salomaiden terassin käyttömahdollisuudet ovat laajentuneet remontin myötä. Terassi toimii kodin lisähuoneena säällä kuin säällä.

 – Meillä on siellä rottinkikulmasohvat, grilli, mattoja ja televisio. Asensimme terassille remontin yhteydessä myös takan. Syksyiltoina on mukava lyödä takka tulille. Se lämmittää tilaa, Tomi fiilistelee.

Lasiterassilla on vietetty monet mukavat illat ja juhlat. Tomi katsoo siellä naapurin miesten kanssa jääkiekkoa ja esimerkiksi lapsenlapsen syntymäpäiväjuhlat vietettiin lasiterassilla

– Juhlien yhteydessä ei tarvitse jännittää, että mitä jos tulee sade. Toisaalta kauniilla ilmalla lasiovet saa nippuihin, ja raitis ilma pääsee hyvin sisään. Lasiterassi on mukavasti muunneltavissa.

 Tomi kertoo vakuuttuneensa Siestan työstä.

 – Olen ollut tyytyväinen lasitukseen. Talvi näyttää, miten pystyn ovia liu’uttelemaan. Yrityksen toiminta vakuutti, ja loppupeleissä asiat toimivat niin kuin sovittiin. Lähellä ollaan täyttä kymppiä, Tomi päättää hymyillen. 

Katso lisää kuvia kohteesta