Kahden kerroksen terassi

Kaksikerroksinen Siesta-lasiterassi toi Tuusulassa asuvan Romppasen perheen upeaan kotiin uusia ulottuvuuksia. Nyt kaksi lisähuonetta ovat ahkerassa käytössä satoi tai paistoi.

Jessica ja Mikko Romppasen uudella Siesta-lasiterassilla soi kitara. Perheen kaksi pörröistä lemmikkikania mutustavat vihreää päivällistään juuri töistään palanneen Mikon musisoinnin tahdissa.

”Kaksikerroksinen lasiterassi toi omakotitaloomme pari lisähuonetta”, iloitsee kylmiä juomia terassipöydälle asetteleva Jessica. Terassilta on suora näköyhteys keittiöön ja olohuoneeseen, jossa koulusta kotiin palannut perheen tytär on läksyjensä parissa.


Perheen isä kertoo hankinnan taustoja: ”Rakennutimme talomme viitisen vuotta sitten. Lasiterassi oli suunnitelmissa alusta alkaen, mutta vasta tänä vuonna päätimme tehdä suunnitelmista totta. Siesta-lasiterassi tuntui mielestämme parhaalta vaihoehdolta, joten pyysimme tarjousta.”

Viikossa valmista

Kaksikerroksisen lasiterassin suunnitelmat viimeisteltiin nopeasti. Sisustamisesta nauttiva Jessica suunnitteli lasiterassin yksityiskohdat yhteistyössä Siestan ammattilaisten kanssa. Taloushallinnon parissa työskentelevä Mikko kävi kustannusarvion läpi ja sopi asennusajan, joka onnistui sopivasti hiihtolomaviikoksi.

Aikataulua nopeutti myös se, että rakennuslupa terassille oli haettu jo talon rakennusvaiheessa.

”Suunnittelu ja asennus menivät tosi hyvin. Aikataulut pitivät. Saimme sitä mitä luvattiin ja siihen hintaan, mistä sovittiin. Olemme oikein tyytäväisiä”, sanoo Mikko.


Omaa sisustusblogiaan verkko-osoitteessa nordicatmosphere.com pitävä Jessica on miettinyt kahteen kerrokseen rakennetun lasiterassin toiminnot ja sisustuksen tarkkaan.”Yläkerran terassin myötä saimme parvekkeen hyödyllisempään käyttöön. Lapset pelailevat siellä lautapelejään. Itse istuskelemme siellä usein Mikon kanssa iltaisin pitempään mukavasti upottavissa säkkituoleissa.”

"Terassin kierreportaat toivat taloon myös hyödyllisen hätäpoistumistien yläkerrasta alas" Kierreportaat toivat taloon myös hyödyllisen hätäpoistumistien yläkerrasta alas.


Alakerran terassi palvelee koko perheen ja kanien ajanviettopaikkana. ”Täällä viihtyy myös viileänä päivänä, sateella tai silloin kun ulkona tuulee. Säteilylämmittimet pidentävät mukavasti käyttökautta.”

Laadukkaat liukuovet aukeavat koko Siesta-lasiterassin leveydeltä. Kun kanit ovat sisällä tai häkissään, ovat liukuovet kesäaikaan käytännössä jatkuvasti auki. Käynti ulkoterassille ja pihalle on helppo.

Mikko on erityisen tyytyväinen liukuovien mekanismien toimintaan ja koko terassin komponenttien laatuun.

”Laatu tuntuu hyvältä. Ja kun ostaa kotimaista, kaikki voittavat.” 

Katso lisää kuvia kohteesta